fredag 14 december 2012

Det börjar gå för långt!

Jag satt och kollar runt på hemsidor efter nått schysst plagg att ha på sig nu till jul/nyår och helt plötsligt så får jag syn på en bild som skrämmer mig.
Inte konstigt många tjejer har komplex över deras kroppar (och utseenden) när modeller för de flesta klädbutiker på internet är size 0.
Modebranschen (media i huvud taget) har inte riktigt förstått att väldigt många tjejer ser upp till dessa modeller då de helt automatiskt blir ett slags "ideal", ett ideal som verkligen inte borde finnas!
Tjejer ska inte behöva känna att de inte duger för att de inte liknar en undernärd photoshoppad modell, som i själva verkat kanske inte ser ut så själv.
Uch, det är verkligen tragiskt.

Jag har valt att inte visa modellens ansikte eller skriva hemsidan på grund av att det inte förtäljer historien.
Jag tycker verkligen synd om den här modellen! Antingen så vet hon om att hon är för mager men på grund av yrket inte kan välja sitt kroppsideal själv, eller så ser hon det helt enkelt inte (och det har jag själv erfarenheter av). Hur som helst så är det synd om henne!

Hade detta berott på grund av sjukdom eller annan liknande orsak så är det okej, då dessa personer har inte valt att se ut så, men är det en påverkan av samhället så är det däremot fruktansvärt. Att det kan påverka så mycket.

Hur som helst så tycker jag att man kanske ska välja andra modeller som har lite mer kött på benen för att ge tjejer bättre "förebilder" och för modellens skull själv, så hon kan komma ifrån dessa "size 0"-idealen. Det är trots allt en väldigt farlig sits man sitter i när det går för långt. (tro mig, jag vet...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar