tisdag 7 maj 2013

Wife swap

Sitter just nu och kollar på Wife Swap på 7an, något jag inte kollat på tidigare. Programmet handlar om två familjer där mammorna byter plats med varandra och jag blir helt chockad över en av mammornas tänk.
Den ena mamman jobbar väldigt mycket och får då mindre tid över till familjen, hon är mån om vad de äter och när familjen väl är samlad så umgås de tillsammans. Den andra mamman är raka motsatsen. Hon "arbetar" heltid som mamma och tar då hand om all hushållssysslor såsom städning, disk, tvätt och matlagning och hon anser att dessa sysslor tillhör "arbetet" som mamma. Hennes familj umgås sällan tillsammans då alla sitter vid tv/dator på varsitt håll.
När mamman som jobbar mycket bytte plats med mammans som inte hade ett arbete blev det kaos! De satte upp egna regler för att "styra upp" den andres familj, så ni kan ju tänka er vilka knepiga regler som den arbetslöse mamman satte.
Hon satte upp regler om att ingen annan i familjen fick städa, laga mat eller i huvud taget vistas i köket, hon köpte dit olika tv-spel och en fritös. Städade någon annan blev hon skitsur...
Den andre mamman plockade istället bort både Tv:n, datorn och de övriga elektroniska spelen, köpte bara nyttig mat, gav den yngste sonen hemundervisning för han låg efter i utvecklingen och såg till att alla i familjen hjälptes åt vid hushållssysslor.

Endast den andra familjen tyckte det funkade någorlunda med de nya reglerna om att äta nyttigt  och inte tillbringa all tid framför tv eller datorer. Familjen med den arbetslöse mamman önskade inget annat än att hon skulle dra någon gång för det funkade inte med hennes knepiga regler.

Vem blir liksom sur över att man städat och gjort det fint (förutom hon då..)? Deppig dam det där ;)

Nej, ska jag gå ner till köket och förbereda middagen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar